Ekosport, nr.1 voor buitensport in Europa
Ekosport, nr.1 voor buitensport in Europa

OPINEL N°08 GRAVURE RANDO HÊTRE 23

Referentie : 002186

Gun jezelf wat berglucht met dit klassieke Opinel mes met gegraveerd handvat.

Bekijk de volledige beschrijving
OPINEL opinel
Kies je maat
Maat
Kleur
Beige
Op voorraad
Nog slechts ? om op ? te worden geleverd met DHL.
Portokosten vanaf  6,99 €
13,80 €

Kenmerk OPINEL N°08 GRAVURE RANDO HÊTRE 23

StaatNieuw
Garantie2 jaar
GenderMixed
Jaar2023

Beschrijving OPINEL N°08 GRAVURE RANDO HÊTRE 23

De N08 GRAVURE RANDO is een zakmes dat een ideaal vakantiegeschenk is met zijn lasergravure en prachtige pieken.

Dit is door zijn formaat en gewicht het meest veelzijdige mes in de collectie, en kan worden gebruikt voor dagelijks gebruik, zowel thuis als tijdens een picknick in de bergen. Het roestvrijstalen lemmet van 8,5 cm is van hoge kwaliteit, want het snijdt opmerkelijk goed en is niet gevoelig voor corrosie. Bovendien heeft het een klassiek beukenhouten handvat voor een comfortabele grip.

En natuurlijk is er de sleutelhuls voor bewezen veiligheid en functionaliteit!

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN :

Bouw :

  • Het lemmet is gemaakt van gemodificeerd Sandvik 12C27 roestvrij staal: ontwikkeld voor Opinel, bekend om zijn scherpte en onderhoudsgemak. Roestvrij staal dat de warmtebehandeling kan ondergaan die het zijn goede hardheid geeft, wordt martensitisch genoemd. Het heeft een koolstofgehalte van ten minste 0,40%, waardoor een zeer bevredigende rand kan worden verkregen zonder gevoelig te zijn voor corrosie. Hardheid van het blad 57-58 HRC
  • Het traditionele Opinel lemmet staat bekend als het Yatagan lemmet: de vorm is geïnspireerd op een Turks zwaard, met de punt omhoog. Het mes is geslepen volgens een exclusief bomprofiel dat de robuustheid van het mes garandeert en een efficiënte slijping mogelijk maakt.
  • Beukenhouten handvat: het meest gebruikte hout voor de vervaardiging van Opinel-handvatten. Geproduceerd in Frankrijk, is het hard, bestendig en gemakkelijk te bewerken. Het ziet er uniform uit en de lichte kleur varieert van geel tot roze. Het is herkenbaar aan de aanwezigheid van talrijke kleine donkere lijnen. Het handvat is gelakt om het te beschermen tegen vocht en vuil.
  • Lengte lemmet: 8,5 cm
  • Veiligheidsring: uitgevonden in 1955 door Marcel Opinel, is de Virobloc veiligheidsring gemonteerd op alle sluitmessen vanaf N06. Het uit roestvrij staal gesneden Virobloc bestaat uit twee delen: een vast deel en een glijdend deel. Naast de vergrendeling van het blad in de open stand (veilig te gebruiken) is het nu ook mogelijk het blad in de gesloten stand (veilig te vervoeren) te vergrendelen.

Maat Gewicht (g)
éen40

BEOORDELINGEN OPINEL N°08 GRAVURE RANDO HÊTRE 23

HET MERK

OPINEL